top of page

Als pijn allesoverheersend is

Emoties en pijn!Al de hele week zijn er emoties die naar boven willen komen.


Maar ik gaf er niet aan toe. Van zodra ik tranen in mijn ogen kreeg, begon ik iets anders te doen, of dacht aan iets anders. Maar vooral niet bezig zijn met emoties, het past nu niet, of ik heb nu geen tijd, zijn dan mooie excuses ☹


Gisteren had ik dan zoveel pijn dat het allesoverheersend werd. Ik wil hier dan (weer) niet aan toegeven en begin dan toch aan die hoop strijk die staat te wachten. Ik loop weer weg van mezelf, van mijn pijn en zo dus van mijn emoties!


Niets om trots op te zijn uiteraard. Ik zou beter naar mijn lichaam moeten luisteren en rust nemen als het nodig is, zoals ik ook aan jullie adviseer. Ik zeg ook vaak tegen mezelf, dat ik beter ook de raad die ik aan jullie geef, zou opvolgen


Als ik dan niet meer omheen de pijn kan, leg ik mij uiteindelijk in de zetel, nadat ik mijn man mijn rug, nek en schouders heb laten insmeren met een kleur-licht olie van Inge Cox. Eens ik in de zetel lig voel ik mij nutteloos en lui en zie al dat werk dat eigenlijk zou moeten gedaan worden. Ik weet het, ik ben te streng voor mezelf, maar zijn we dat niet allemaal?


Dat stemmetje in dat hoofd, waar is die uitknop aub?


Ik heb in het verleden veel onderzoeken gehad, foto’s laten nemen van mijn knieën, rug, schouders, nek, ook MRI’s. Steeds was er niks te zien. En als er niks te zien is, dan zit het wel tussen je oren. Niet dus!


Emoties die je niet verwerkt hebt, zetten zich vast in je lichaam. En als je hier niets mee doet, emotie na emotie blijft opslagen, krijg je alleen maar meer pijn.


Zo heb ik reeds van in mijn kinderjaren pijn aan mijn knieën, hier passeren vele meridianen, onder andere de lever- en galmeridiaan. Dit zijn plaatsen waar je woede en boosheid opslaagt.


Tot de dag komt, dat je beseft, dat je zo niet verder wilt, zoals ik nu. Ik ben eindelijk op een punt gekomen dat ik niet meer elke dag pijn wil hebben.


Ik ga tijd maken voor mezelf, mezelf behandelen, laten behandelen, mijn emoties onder ogen zien en werken met alle olietjes die ik ook bij jullie gebruik. Ik wil ook pijnvrij door het leven wandelen.


Ik blijf jullie wel graag ontvangen, jullie helpen met jullie pijn, want daar word ik vrolijk van. En geef toe, als je vrolijk bent, kan je meer aan, zie je de dingen anders, kleurrijker, zoals de olietjes waar ik graag mee werk

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page