top of page
  • Foto van schrijverMarleen

WEES BEWUST DANKBAAR EN STA POSITIEVER IN HET LEVEN

Oprechte dankbaarheid tonen is mooi en krachtig, helaas slikken we die simpele ‘dankjewel’ voor al het moois rondom ons vaak weer in. Nochtans heeft je dankbaar voelen een enorm grote positieve impact op je geluksgevoel, je gezondheid en je relaties, ook die met jezelf.Dankjewel zeggen als je partner heeft gekookt. Je fantastisch voelen, nadat een collega je een welgemeend compliment gaf. Je gelukkig prijzen met het warme bed waarin je slaapt en die verse tas koffie bij het ontbijt. Staan we er even bij stil, dan beseffen we dat het ‘goed’ is om dankbaar te zijn, maar toch lopen we er keer op keer aan voorbij.


De kracht van dankbaarheid valt nauwelijks te overschatten. Die emotie voelen en tonen is zelfs een van de makkelijkste manieren om je op korte termijn een pak gelukkiger te voelen, je relaties te verbeteren en je stress te verminderen.


Wat was er eerst?

Kritische zielen kunnen zich afvragen of dankbaarheid wel echt gelukkiger maakt, want wie weet hebben gelukkige mensen gewoon meer reden tot dankbaarheid. Psychologische onderzoeken bevestigen dat dankbaarheid toch eerder een oorzaak voor geluk is dan een gevolg. Ik mocht dat ook aan de lijve ondervinden door één jaar lang mijn dankbaarheid bewust te uiten.

Ik wens jullie hetzelfde mooie gevoel toe die de dankbaarheidsoefening me bracht.Schrijf dagelijks minstens drie zaken op waarvoor je die dag dankbaar bent. Dat kunnen dingen zijn die je hebt meegemaakt, kleine dagdagelijkse gewoontes waar je voordien niet bij stilstond, of grotere levensgebieden:

  • Je hebt genoten van de zonnestralen op je snoet

  • Je hoorde een vogel fluiten

  • Iemand hield de deur voor je open

  • Je partner

  • Je warme thuis

Dankzij de oefening focus ik nu op het positieve in mijn leven in plaats van het negatieve. Bovendien leerde ik wat belangrijk voor me is en hoe klein ook, ik apprecieer het.


Nood aan ondersteuning? Voel jij dat je op je pad ondersteuning nodig hebt om dankbaarheid en positiviteit toe te laten? Dan raad ik je de edelsteen Amber, oftewel de barnsteen aan. Deze steen helpt je om negativiteit om te buigen naar positiviteit en vervolgens los te laten.
15 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page